Yüz Seğirmesi

Yüz seğirmesi zaman zaman herkesin yaşadığı bir sorundur. Genellikle aşırı stres, endişe ve sinir duygularından dolayı meydana gelen yüzde seğirme sorunu, daha ciddi nedenlerden de oluşabilmektedir. Eğer seğirme yüzün sadece bir bölgesinde ve gözlerin altında görülüyorsa, bu durum yüz sinirlerindeki rahatsızlıklarına işaret ediyor olabilir.

Yüz seğirmesi sorunu yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da sık görülür. Daha çok sinir ve stresten ötürü tik olarak yüzde seğirme görülür. Ancak seğirme kimi zaman nörolojik rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir.

Yüzde Seğirme Nedenleri Nelerdir?

Aşırı Stres ve Sinir

Psikolojik faktörlerin sonucu olarak yüzde seğirme sorunu baş gösterebilmektedir. Gerginlik, stres ve sinir hali yüz kaslarında istemsiz kasılmalara yani seğirmeye yol açabilir. Genellikle geçicidir ve kişi sakinleştiğinde kendiliğinden geçer.

Tourette sendromu

Kronik tik bozukluğu olarak bilinen Tourette sendromu, her gün tekrarlayan yüz seğirmesi ve başka tiklerle karakterize bir hastalıktır. Yüz seğirmesiyle birlikte kişi genellikle ses çıkartır. Seğirme ve çıkardığı sesten sonra kendini rahatlamış olarak hisseder. Genellikle 6-8 yaşları arasında çocuklarda görülür. Eğer kronik tik bozukluğu normal hayatı büyük ölçüde etkilemiyorsa, tedavi gerekmez. 1-2 yıl içinde geçmesi beklenir. Ancak yetişkinlik döneminde oluşan yüz seğirmesi tiki, ömür boyu devam edebilir. İlaç tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Eğer sık sık seğirme ve diğer tikler söz konusuysa, mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Uykusuzluk ve Yorgunluk

Uykusuzluk ve yorgunluk sorunu yaşayan kişilerde yüz bölgesinde seğirme sorununa sık rastlanır. Yorulan kasların tepkisi olarak istemsiz kasılmalar meydana gelir. Bu durumda kasların dinlenmesi için düzenli uyku ve istirahat gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir