Yumurtam Çatlamış Hamile Kalabilir Miyim?

Kadında yumurtanın yumurtalıktan çıkıp salınmasına, yumurta çatlaması denir. Yumurta hücreleri, folikül denen yumurtalık içindeki keseciklerde bulunurlar. Yumurta hücrelerini sarmalayan folikülün belirli bir büyüklüğe erişmesi sonucunda, folikülde çatlama ve yırtılma meydana gelir. Çatlama, folikül büyüklüğü 18-20 mm civarına geldiğinde gerçekleşir. Folikülün çatlaması sonucunda ise yumurta hücreleri dışarı salınmış olur. Dışarı salınan yumurta hücresi ile spermin döllenmesi sonucunda ise gebelik meydana gelir.

Yumurta Çatlaması Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık içindeki folikül adı verilen keseciklerden salınan yumurta hücreleri, kendini kasık bölgesindeki ağrılarla belli eder. Yumurta çatlaması yani yumurtlama, adetten 15-20 gün sonraki süreçte görülür. Yumurtlama sonucunda kasık bölgesinin tek tarafında ya da iki tarafında ağrı hissedilir. Ancak bu ağrılar her yumurtlama zamanında görülmeyebilir. Yumurta çatlamasının en bilindik belirtileri şunlardır;

  • Göğüslerde aşırı hassasiyet
  • Genital bölgede ıslaklık
  • Cinsel istek ve arzuda artış
  • Kasıklarda ağrı

Yumurta Çatlaması Ne Kadar Sürer?

Yumurtlama yani yumurta çatlaması, anında gerçekleşen bir olaydır. Folikülden salının yumurta hücreleri en fazla 24 saat yaşayabilir. Gebelik ihtimalinin en fazla olduğu zaman, yumurta çatlamasından sonraki ilk 24 saattir. Bu dönemde yaşanan cinsel ilişkinin, gebelikle sonlanma ihtimali oldukça yüksektir.

Yumurta Çatlamasından Sonra Hamile Kaldım

Hamilelik, çok kolay gerçekleşebilen bir durum değildir. Yumurta ve spermin döllenebilmesi için uygun şartların olması gerekmektedir. Bu yüzden bebek isteyen çiftlere, kadının yumurtlama döneminde(yumurta çatlama) cinsel ilişki önerilir. Yumurtlama döneminde yaşanan ilişki, hamilelik ihtimalini arttırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir