Kusma Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Kusma istem dışı bir sebepten ötürü oluşabildiği bilinçli olarak çalışabilen kasların etkisi ile istendiğinde gerçekleştirilir. Kusmak isteyen kişinin parmağını boğazına, küçük diline doğru götürmesi yeterli olacaktır. Kusma eyleminin sağlık için olumlu olduğu yönleri de çok fazladır. Mesela kişi kendisini zehirleyecek bozuk bir gıda ya da tarihi geçmiş, zehirli gıda aldı ise ilk önce kusturulması gerekir. Bu durumu da kişi istediğinde yapabildiği için hemen zehirlenme için ilk önlem alınır ve yenen besinden çok çabuk vücut temizlenir.

 Kusma Sonrası Ne Yapılmalıdır? 

  • Kusma sonrasında kişinin vücudunda besinden çok sıvı kaybı görülür ve tükrük bezleri oldukça hızlı çalışır. Bu durumun yarattığı dezavantajın düzeltilmesi için kişinin kusma sonrasında bolca sıvı tüketmesi gerekir. Ancak bu hemen kusma sonrasında yapılmamalı yaklaşık bir iki saat sonra yapılmalıdır.
  • Kusma sırasında çok kuvvetli bir etki ile kişinin kusmuğu burnundan gelebilir. Kusmak kişiyi yoran ve kasların hareket ettiği bir durumdur yalnızca mideyi boşaltır, bağırsaklarla bağlantısı yoktur.
  • Kusmanın şiddetli olması ile burundan gelmesi ya da boğazda kanama olması kişiyi korkutabilir. Ancak korkulacak bir durum yoktur ve kanama oluyorsa da bu yüksek ihtimalle fiziksel zedelenmeden ötürüdür. Boğazda fazla zorlama ve kişinin yıpranması ile kanama olabilir.
  • Kusmanın sebebi bulunmalıdır. Bu durum eğer devamlı hal aldı ise ciddi bir hastalığın ya da hamilelik gibi bir haberin belirtisi olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir