Kulak Arkası Kemiğinde Hassasiyet

Kulak arkasında oluşan şişlik ve bezeler, bu bölgede hassasiyete neden olur. Şişliğe dokunulduğunda kimi zaman ağrı hissedilebilmektedir. Kulak arkası kemiğinde hassasiyet daha çok iltihaplanma ve travma etkenlerinin sonucu olarak görülür.

Kulak bölgesine alınan hasar, darbe gibi travma etkenleri kulak arkasında şişliğe neden olabilmektedir. Kulakta meydana gelen enfeksiyon sonucunda kulak arkası kemiğinde hassasiyet sorunu baş gösterir. Rahatsızlığın nedenine göre tedavi yöntemi de değişkenlik gösterir.

Kulak Arkasında Şişlik Neden Olur?

Travma Etkenleri

Kulak ve çevresine alınan darbe, hasarlar kulak arkasında yumruların oluşmasını tetikleyicidir. Hasarın sonucu olarak kulak arkasında kızarıklık ve şişlik meydana gelebilmektedir. Özellikle kafaya alınan darbe ve böcek ısırması sonucunda kulak arkası kemiğinde hassasiyet sorununa sık rastlanır.

Enfeksiyon

Enfeksiyonel rahatsızlıklar kendini şişlik ve ağrı ile belli eder. Kulak bölgesinde oluşabilen apse ve çıbanlar, enfeksiyon kapıp şişliğe neden olabilmektedir. Şişlik, kulak arkasında hassasiyetliğin hissedilmesine yol açar. Ayrıca kabakulak hastalığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları da kulak arkası kemiğinde hassasiyetlik sorununun nedenleri arasındadır.

Tümörler

Kulak bölgesinde meydana gelen iyi ya da kötü huylu tümörler, kulak arkasında şişliğe ve yumruya yol açar. Tümör iyi huylu da olsa kötü huylu tümöre dönüşebileceğinden bir an önce kontrol altına alınmalıdır.

Kulak arkası kemiğinde hassasiyet yani kulakta şişlik sorunu, tümör gibi ciddi hastalıklardan dolayı meydana gelebilmektedir. Bu yüzden kulak arkasındaki şişlik ihmal edilmemeli ve bir an önce uzman doktora başvurulmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir