Hemogram Testinde Lösemi Hastalığı Anlaşılır Mı?

Hemogram testi milimetrik ölçekte bulunan alyuvar sayısı, akyuvar sayısı, trombosit sayısı ve bunların nitelikleri hakkında bize gerekli bilgiyi verir. Bu bilginin elde edilmesinde uzman doktorunda tahlil sonuçlarını inceleyip ona göre teşhis koyması gerekir. Lösemi ciddi bir rahatsızlıktır ve ciddiye alınması gerekir.

                            Lösemi Hastalığı Nedir?

Lösemi kan hücrelerinden olan akyuvarların gereksiz bir şekilde hızlıca sayısının artması ile oluşur. Bu durumda iliklerin içerisinde akyuvar birikimine neden olur. Böylece iliklerde kan üretimi oldukça zorlaşır. İliklerde bozulmalar görülür, kan pıhtılaşmasında bozulmalar görülür. Çünkü kanda platelet ve lökosit üretimi akyuvar fazlalığından ötürü azalır. Bu da kanın pıhtılaşmasına ve kan hücreleri sayısındaki orantısızlıkla beraber patolojik durumlara neden olur.

Savunma mekanizmasının zayıflamasının yanında bir de kırmızı kan hücreleri olan alyuvarların azalması ile anemi, nefes darlığı oluşur. Bu durumda zayıflama ve yorgunluk, ateş yükselmesi, dişeti kanamaları da olur . Bunlar lösemi belirtisidir.

Lösemi vücutta kan üretimini önleyen kan kanseridir ve akut, kronik olabilir. Kronik olanları genel olarak yetişkinlerde olurken akut genelde çocuklarda görülendir. Bu durum hücrelerin şekline ve türüne göre de gelişim gösterir. Bir anda hızlı yayılım olabilir ya da yavaş olarak ilerleme görülebilir.

 Hemogram Testinde Lösemi Hastalığı Anlaşılır Mı? sorusuna gelince de bu durum löseminin ne derece ilerlediğine göre değişir ve Hemogram Testinde Lösemi Hastalığı Anlaşılır Mı? sorusunun cevabını test sonrası ancak uzman doktor verebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir