Glifor Kullanımı Polikistik Over

Polikistik over sendromu(PCO), kendini yumurtalıklarda bir çok küçük kistler halinde belli eder. Polikistik over daha çok 35 yaş ve altındaki kadınlarda görülür. Genç kızlarda da bu rahatsızlığa sık rastlanabilmektedir. Kadında bir takım hormonal bozukluk ve değişikliklere yol açabilmektedir.

Polikistik Over Sendromu Nedir?

Yumurtalık bölgesinde oluşan iyi huylu kistlerle kendini belli eden rahatsızlık, hormon salınımlarında değişikliğe neden olur. Yapılan kan sayım testlerinde hormon salınımlarında anormal değişiklikler göze çarpar. LH ve erkeklik hormonlarında artışlar meydana gelir.

Polikistik over sendromunda; beyinde yer alan hipofiz bezinden salgılanan FSH ve LH hormonları arasında dengesizlikler görülür. Hormon salınımındaki değişikliklerden ötürü yumurtlamada problemler meydana gelebilmektedir. Ayrıca erkeklik hormonu salgılanmasında artış olduğundan kadının vücudunda tüylenmeler oluşabilmektedir. Özellikle yüzde, göğüs etrafında ve bacaklarda kıllanma görülür.

Polikistik Over Sendromunda Glifor Kullanımı

Glifor ilacı, diyabet hastalığında kullanılan insülin duyarlaştırıcıdır. Polikistik over sendromu sorununda da; insülin direnci arttığı için bu ilaçlarla insülin direncinin azalması ve dengede tutulması sağlanır. Ayrıca glifor sayesinde kişide kilo kaybı ve zayıflama görülür. Şişmanlık sendromun direkt bir nedeni olmasa da tedavinin uzun sürmesine neden olabilmektedir. Kilo vermeyle birlikte yumurtlama düzene girer, vücuttaki kıllanma azalır ve hamilelik durumu kolaylaşır.

Her rahatsızlıkta olduğu gibi polikistik over sendromunda da, doktor kontrolü ihmal edilmemeli ve uzman önerisi olmadan herhangi bir ilaç kullanılmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir