Erken Doğum Riskim Var Bebeğim Küvöze Girer Mi?

Erken doğum sonucunda dünyaya gelmiş bebekler, prematüre bebek olarak ifade edilirler. Normal şartlarda doğum 9 ay 10 gün sonra gerçekleşir. Ancak kimi zaman bu süreden bir kaç ay önce doğum görülebilmektedir. Beklenen zamandan erken doğan bebeklere, prematüre bebek denir.

Erken Doğan Bebek Neden Küvöze Alınır?

Bebek doğuma kadar ana rahminde gelişimini ve büyüklüğünü, hayata adapte olabilecek kadar tamamlamış olur. Ancak erken doğan bebekler için bu durum pek geçerli değildir. Erken doğan bebeklerde gelişim tam anlamıyla tamamlanmamış olabilir. Bu yüzden de erken doğan bebekler(prematüre bebekler), doğar doğmaz küvöze alınırlar.

Erken doğan bebeklerin vücut ısılarının, gelişimlerinin ve beslenmelerinin kontrol altına alınabilmesi için yaşam ünitelerine alınırlar. Yaşam ünitesi içinde yer alan küvöz, bebeğin vücut ısısının dengelenmesini sağlar. Erken doğum sonrasında bebeğin bir kaç gün yaşam ünitesinde olması, hayati riski büyük ölçüde azaltır.

Anne-babalar, yaşam ünitesindeki bebeğini görünce paniğe ve endişeye kapılırlar. Her şey uzmanlar tarafından kontrol altında olduğundan paniğe gerek yoktur. Unutulmamalıdır ki küvöz, bebeğin hayati riski varsa bile bunu ortadan kaldırmak içindir.

Bebek Ne Zamana Kadar Yeni Doğan Ünitesinde Kalır?

  • Vücut ısısı dengelenene kadar
  • Yeterli kiloda değilse, yeterli kiloya ulaşana kadar
  • Soluk alıp vermesindeki sorun düzelene kadar

Erken doğum riski olan anne adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri; ” Erken Doğum Riskim Var Bebeğim Küvöze Girer Mi?” sorusudur. Bebeğin küvöze girip girmeyeceği tam olarak gelişim sağlayıp sağlayamamasıyla ilgilidir. Bu karar uzman doktorlar tarafından verilir. Endişeye gerek yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir