Çatlak Belirtisi Nedir?

Çatlak belirtisi nedir sorusu kafanızda canlanıyor ise bu sorunun cevabını sitemizde bulabilirsiniz. Çatlak oluşmasını kişinin kemiklerinde oluşan çatlaklar ve vücutta ciltte oluşan çatlaklar olarak ikiye ayırabiliriz. Kemik çatlakları genelde zorlama, yanlış bir hareket yapma, ezilme ve çarpma ile oluşan acısı ile kendisini hissettiren bir durumdur. Kemikte gerçekleşen bu olayda çatlak mı kırık mı olduğunu anlamak için doktora gidip film çektirmek ve gerekli tetkikleri yaptırmak gerekir.

  Çatlak Belirtileri Nelerdir?

Kemikte oluşan bu çatlakların dışarıdan hissedilmesi verdiği ağrı ve acının yanında o bölgede kızarma ve yanma ile oluşur. Derideki kızarıklık ve yanma ile kendisini gösteren bu çatlaklar nasıl oluştuğuna göre tedavi sürecine girer. Çatlak belirtisi nedir  ve tedavisi için şunlar önerilir;

  • Çatlak olduğu anlaşılan ya da ağrı ve yanma ile kızarmış deride alınan darbe sonucu o bölgeye soğuk pres uygulanabilir. Bölgeye fazla basınç uygulanmadan ve hareket ettirmeden uygulan bu soğuk pres ile doktor kontrolüne gidilmelidir. Bu durum çatlak belirtisi nedir durumuna maruz kalanlara ilk yardım önerisi olarak sunulur.
  • Doktor kontrolü sonrası kemikte kırık değil de çatlak tespiti olduğunda kişiye yapılması gereken müdahale durumun ciddiyetine göre değişir. Kemiğin ne kadar hasar gördüğü, nerede çatlak oluştuğu ve kişinin yaşı tedavi sürecini belirler.
  • Gerekli ise atele alma gibi bir uygulama ve ilaç, krem kullanımı önerilebilir.
  • Kırık söz konusu ise ve çatlak çok ciddi ise alçı ya da cerrahi müdahale de gerekebilir.

Deride Çatlak Belirtileri

  • Kişinin bir anda kilo alması ile deride gerilme olur ve vücutta çatlaklar görülür.
  • Bir anda kilo verme ile çatlak belirtisi nedir sorusunun cevabı verilebilir.
  • Gebelikte ve genelde de doğum sonrasında çatlaklar olabilir.
  • Tedavi için genelde vücut çatlakları için kremler kullanılır ve hastanın tercihine göre satın alınabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir