Bebeklerde Ses Kısılması

Bebeklerin organları ve vücut fonksiyonlarını gerçekleştiren sistemleri, yetişkinlerde olduğu kadar gelişmiş değildir. Bağışıklık sistemleri zayıf ve gelişmekte olduğundan, bebeklerde soğuk algınlığı rahatsızlıkları daha kolay meydana gelir. Bebeklerin soğuk havaya maruz kalması sonucunda soğuk algınlığı rahatsızlığı baş gösterir. Soğuk algınlığı ise kendini öksürük ve bebeklerde ses kısılması şeklinde belli eder.

Bebeklerde Ses Kısılması ve Öksürük

Bebeklerde soğuk algınlığı rahatsızlığına çok sık rastlanır. Bu durum bağışıklık sisteminin zayıf olmasıyla ilgilidir. Öksürük, burun akıntısı, ateş ve ses kısılması bebekte soğuk algınlığının göstergesidir. Bebeklerde ses kısılması soğuk algınlığı dışında üst solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklı da görülebilmektedir.

Soğuk Algınlığı

Çocuklarda ve bebeklerde en çok karşılaşılan enfeksiyon rahatsızlıklarından biri soğuk algınlığıdır. Bebeğin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, hasta olması çok basittir. Rahatsızlıktan korunmak için ebeveynlerin bebeğin giyimine ve beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir.

Soğuk kış günlerinde bebek, soğuk havalardan korunaklı giydirilmelidir. Kalın ve yün giysiler tercih edilmelidir. Ayrıca bebeğin dengeli ve sağlıklı beslenmesi de, soğuk algınlığından korunması için oldukça önemlidir. Bebeğe bol vitaminli besinler verilmelidir.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu

Bakteri ve virüsler, enfeksiyonel hastalıklara yol açar. Enfeksiyon, solunum yollarında da görülebilir. Üst solunum yollarında meydana çıkabilecek enfeksiyon, bebekte ses kısılmasına ve öksürüğe yol açar. Rahatsızlık ihmal edilmemeli ve bir an önce uzmana başvurulmalıdır.

Bebekte ses kısılması ve öksürük bir çok hastalığın belirtisi olabilir. Ses kısılması sorunu ihmal edilmemeli ve bir an önce uzman doktora başvurulmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir