Baş Dönmesi ve Halsizlik

Baş dönmesi ve halsizlik sorunu bir çok sebepten kaynaklanabilmektedir. Daha çok besin zehirlenmesi, iç kulak enfeksiyonu, yetersiz beslenme ve panik atak gibi sorunların sonucu olarak görülür. Baş dönmesi genellikle beraberinde mide bulantısı ve kusma sorununu getirir. Baş dönmesi ve halsizliğin gün içinde ne kadar sıklıkta hissedildiği tanı için oldukça önemlidir. Eğer baş dönmesi ve halsizlik sorunu günlük eylemlerinizi yerine getirmenize engel oluyorsa, mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Baş Dönmesi ve Halsizlik Nedenleri Nelerdir?

Yetersiz Beslenme

Yeterli miktarda beslenmemek ve öğünleri atlamak, kişide baş dönmesi ve halsizlik sorunlarını doğurabilmektedir. Özellikle sabah kahvaltı yapmadan güne başlayan kişilerde, baş dönmesi ve sanki bayılacakmış hissine(halsizlik, bitkinlik) sık rastlanır. Gün içinde alınması gereken vitamin ve mineraller alınmalı, yeterli ve dengeli beslenilmelidir.

Aşırı Stres, Endişe(Psikolojik Etkenler)

Stres, endişe ve kaygı gibi yoğun hissedilen bir takım duygular, baş dönmesi ve halsizlik(bitkinlik) sorununu doğurabilmektedir. Aşırı gergin ve sinirli bir olayın içinde baş dönmesi, halsizlik rahatsızlıkları görülebilmektedir. Psikolojik rahatsızlıklardan olan panik atak sorunu da; baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik, bitkinlik sorunlarına yol açabilmektedir. Ayrıca nefes darlığı, kalp atışının hızlanması, terleme, ağız kuruması gibi sorunlar da panik atak rahatsızlığının belirtileri arasındadır.

Migren Rahatsızlığı

Migren, kişide baş dönmesi ve şiddetli baş ağrılarına yol açar. Tam olarak nedeni saptanamamış olsa da, uykusuzluk ve aşırı stres gibi etkenler migreni tetikleyicidir. Migren ağrıları hissedildiğinde baş dönmesi ve halsizlik sorunları baş gösterebilmektedir.

Baş dönmesi ve halsizlik sorunu bir çok rahatsızlığın habercisi niteliğinde olabilir. Tedavisi neden olan etkene göre değişiklik gösterir. Bu yüzden bir an önce uzmana başvurulmalı ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Sorunun altında yatan neden saptandıktan sonra nedene göre tedavi yöntemi belirlenerek, tedaviye başlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir