Ayak Altı Ağrısı

Ayaklar, vücut ağırlığının büyük bir bölümünü taşırlar. Ayaklara bir hayli fazlaca basınç ve yükün binmesi ise ayak altında, tabanında bir takım sorunlara yol açabilmektedir.

Gün içinde sürekli ayakta durmak ve uzun süre yürümek gibi durumlar ayak altında, tabanında çok fazla kuvvetin hissedilmesine neden olur. Ayak tabanına fazla ve uzun süreli yük binmesi ise ayak altı ağrısı şikayetini doğurur. Özellikle obezite sorunu olan kişilerde ayaklara çok fazla yük bindiği için ayak altı ağrısı sorununa sık rastlanır. Gün içinde ayaklara uygulanan ağırlık dışında, ayak kaslarında oluşabilecek rahatsızlıklar da ayak altı ağrısına neden olabilmektedir.

Ayak Altı Ağrısı Neden Olur?

Uzun Süre Ayakta Durmak 

Gün içinde uzun süre ayakta kalmak, ayaklara uygulanan basıncın etkisini arttırır. Özellikle sürekli ayakta durarak çalışan kişilerde, ayak altı ağrısı sorununa sık rastlanır. Ara ara oturarak ve dinlenerek bu nedenden dolayı oluşabilecek ağrıları önlemek mümkündür.

Aşırı Kilo 

Vücut ağırlığının fazla olması, ayaklara binen yükü arttırır. Aşırı kilolu kişilerde ayaklara binen kuvvet çok fazla olduğundan, ayak altı ağrısı sorunu baş gösterir. Hem sağlık açısından hem de ayak altı ağrısı sorununu önlemek adına kilo vermek etkili bir yöntemdir.

Tercih Edilen Ayakkabı 

Ayaklar tüm gün ayakkabı içinde olduklarından, kişinin ayakkabı tercihi oldukça önemlidir. Yüksek topuklu ve dar kesimli ayakkabıların tercih edilmesi, ayak altında(tabanında) ağrıların meydana gelmesine neden olur. Özellikle topuklu giyen çoğu kadında ayak tabanında ağrı sorunu söz konusudur. Gün içinde daha rahat ve ayağın yapısına göre ayakkabı tercihi yapılması konfor ve sağlık için önemlidir.

Ayak Altı Ağrısı Nasıl Geçer?

  • Gün içerisinde ara ara oturarak ayaklarınızı dinlendirin
  • Ayakları yüksekte tutmak, ağrıların dinmesini sağlar.
  • Topuklu ve dar kesimli ayakkabılar yerine daha rahat ayakkabılar tercih edin

Ayak altı ağrısı, tendonlarda meydana gelebilen rahatsızlıklardan dolayı da oluşabilmektedir. Bu yüzden istirahat ve dinlenmeye rağmen ağrılar hala geçmiyorsa, mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir