Adet Düzensizliği Ve Yumurtlama Tembelliği

Yumurtlama tembelliği teşhisi daha çok gebelik durumu gerçekleşmediğinde uzmanlar tarafından yapılan testler sonucunda koyulur. Normal şartlarda kadınların yumurtalık bölgelerinde her ay yumurta hücreleri gelişir ve adet döneminin ortalama 2. haftasında ovulasyon meydana gelir. Ovulasyon, yumurtlama ve çatlama olarak da bilinir. Ovülasyon bazı kadınlarda oluşmaz. Bu durum ise “anovülasyon” terimi ile ifade edilir. Ovülasyonun gerçekleşmemesi genellikle adet düzensizliği sorununa yol açar.

Yumurtlama Tembelliği Nedir?

Yumurtlamanın düzenli olmaması halk arasında daha çok “yumurtlama tembelliği” şeklinde bilinir. Düzenli yumurtlama olmayan kadınlarda görülür. Tembellikle bahsedilen her ay düzenli yumurta çatlaması olmaması ve anovülasyon döneminin çok sık görülmesidir.  Yumurtlama tembelliği, adet düzensizliklerini tetikleyicidir. Ovülasyon yani yumurtlama gerçekleşmiyorsa, gerekli tahlil ve ultrason yöntemleri uygulanır. Genellikle bu sorundan ötürü uygulanan testler, adet kanamasının 3.günü yapılır.

Tedavisi

Gebelik isteyen kişide, yumurtlama problemi söz konusuysa bir an önce tedavi yöntemlerine geçilir. Daha çok yumurta büyütme ve yumurtlama tedavileri uygulanır. Hormon tetikleyici ve adet düzenleyici ilaçlar sayesinde tedavi gerçekleştirilmektedir. Ancak tedavi yöntemi; anovülasyon nedenlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Detaylı incelemeler ve testler için mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir