Kulakta Kalp Atışı Sesi Duymak

Kulak her ne kadar küçük bir organ olsa da, vücudun denge merkezi olduğu için son derece önemlidir. Özellikle iç kulakta ortaya çıkan sorunlar, çeşitli denge ile ilgili sorunlara yol açabilmektedir. Vertigo bu hastalıklara örnek gösterilebilir.

Bazı kişiler, kulakta kalp atışı sesi duyma şikayeti ile doktora gitmektedir. Bu durum günlük yaşamda rahatsız edici bir hal alabilen ve aynı zamanda da endişe verici bir sorundur. Sebebinin tespit edilmesi ve tedavi edilmesi elzem olan bir hastalık olan kulakta kalp atışı duyma durumu, çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.

Kulakta Kalp Atışı Duyulmasının Nedenleri Nelerdir?

  • Gürültünün çok yoğun olduğu cafe, bar ya da kulüp gibi mekanlarda, kulaklar oldukça yorulur. Bu gibi mekanlarda kulağın çok uzun süre yüksek sesli müziğe maruz kalması, buna ek olarak kulaklıkla uzun süre çok yüksek sesle müzik dinlenmesi, kulakta kalp atışı sesi duyulmasına yol açabilir. Genellikle bu durum kendiliğinden düzelir.
  • Boğazda ortaya çıkan bir iltihaplanma, kulakta kalp atışı duyulmasına neden olan yaygın nedenlerden bir tanesidir. Özellikle soğuk algınlığının orta kulak iltihabına çevirdiği durumlarda, kişi açısından risk ortaya çıkmaktadır.
  • Aniden meydana gelen sesler, silah ya da patlama sesi gibi durumların bir anda oluşması sonucunda kulakta önce duyu kaybı ve ardından kalp atışı sesi duyulma sorunu meydana gelebilmektedir.
  • Kulak, aralıklı olarak temizlenmesi gereken bir organdır. Kulak kirinin kulak içinde birikmesi ya da kulak zarına dayanması sonucunda, iltihaplanma oluşabilir. Bu da kulakta çınlama, nabız sesi duyma ya da kulak uğuldaması gibi sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Buna engel olmak için kulakların temizlenmesi gerekir. Ancak temizlik işlemi kulak çubuğu ile kesinlikle yapılmamalıdır. Bu malzeme, kulak kirinin iyice zara doğru ilerlemesine ve orada birikmesine neden olur.
  • Yüksek tansiyona bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve damar rahatsızlıkları, kulakta basınç oluşturabilir ve bu da çınlama ya da kalp atışı sesinin kulakta hissedilmesine neden olabilir.
  • Kalp çarpıntısı olan kişilerde de kulakta nabız sesi duyulabilmektedir.

Kulakta Kalp Sesi Tedavisi

Çok ciddi bir sorun olmayan kulakta kalp atışı duyulması, tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Özellikle iltihap nedeniyle ortaya çıkan bu durumda, tıbbi tedavi süreci büyük önem taşımaktadır. Kalp ritminin anormal seviyede olması ya da hipertansiyon nedeniyle kulakta duyulan kalp ritminde ise kalp ritminin düzene sokulması ve tansiyonun dengelenmesi yeterli olacaktır. Ritmin düzene sokulması ve tansiyon durumunun dengelenebilmesi için ilaç tedavisinin yanı sıra heyecan, korku, üzüntü gibi olumsuz durumlardan kaçınılması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir