Bebek Yatağı Seçimi

Yeni doğan bebekler çok fazla uyurlar. Bebeğin hem rahat uyuyabilmesi hem de gelişimi açısından yatak seçimi oldukça önemlidir. Bebekler farklı zamanlar farklı sertliklerde yataklara ihtiyaç duyabilirler. Özellikle ilk zamanlarda bebeklerin en çok vakit geçirdikleri bölge yataktır. Bu yüzden yatağın hangi maddeden yapıldığı, bebeğin konforuna göre olup olmadığı ve yatağın temizliği oldukça mühim konulardır.

Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

Bebekler ilk 6 ay boyunca her uyandıklarında anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Uyanır uyanmaz bebeğin ağlaması genellikle bebeğin acıktığını ve anne sütü istediğini gösterir. Bu yüzden bebek anneye ne kadar yakın olursa, bebeğin emzirilmesi de o denli kolay olur. İlk dönemlerde bebeğin anne ile aynı odada yatması uygundur. Özellikle bebekler ilk 3 ayda sağa sola dönemediklerinden sepet içerisinde yatırılabilirler. Sepet tercihi ahşap ya da plastik malzemeden üretilmiş olanlardan olabilir. Sepet zemini çok sert ya da çok yumuşak olmamalıdır. Orta derece sertlikte rahat ve ortopedik malzemeden yapılmış yatak bu sepetin içerisine koyulabilir. Sepetin kanserojen boya ve cilalarla kaplı olmaması gerekmektedir. Kanserojen boya ve cilalar bebeğin sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Büyüyebilen Yataklar Tercih Edilebilir

Bebeğin 6. ayından sonra bebek artık anneden ayrı odada uyuyabilir. 6. ayından sonra bebek rahatlıkla sağa ve sola dönebileceğinden büyüyebilen yataklar tercih edilmelidir. Bebek yatma pozisyonu dışında oturarak da yatağın içinde durabilir. Bu yüzden yatak boyutu bebek büyüdükçe büyüyebilmelidir. Ayrıca yatağın kenarlarında bebeğin düşmesini engelleyici korkuluklar bulunmalıdır. Bu süreçte bebeğin odası anneye ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur. Bebek gece ansızın ağlamaya ve anne sütü istemeye başlayabilir. Bu yüzden annenin odasından uzakta olan bebeklerde, bebek telsizi kullanımı faydalı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir