2016 Gelin Çiçeği Modelleri

2016 gelin çiçeği modelleri daha önceki yıllara göre çok daha renkli ve doğal. Eskiden yapma çiçekleri tercih eden gelinler şimdilerde ise doğal çiçekleri tercih etmekte. Doğal çiçekler çok daha masum ve samimi bir duruş sergilemekte. Gelinin en önemli aksesuarları arasında yer alan gelin çiçeklerin anlamı da çok büyüktür. Rivayetlere göre 15.yy’da İngiltere’de senelik banyolarını insanlar mayıs ayında yaparlarmış ve haziran ayında evlenirlermiş. Vücutlarından çıkan kokuyu bastırmak için de ellerinde taze gelin buketlerini taşıyorlarmış. Bunun dışında kıyafetlerinin içine biberiye, sarımsak gibi güçlü kokulu bitkileri keselere koyup koyarlarmış. Bunun iyi şans getireceğine inanılırmış. Günümüzde bu mümkün olmasa da keselere lavanta bitkisi konulabilir. Günümüzde de bunun ve gelin çiçeğinin uğur getirdiğine inanılır.

Gelin çiçeği olarak sarı lale tercihini kesinlikle yapmayınız. Sarı laleler umutsuz bir aşkı sembolize eder. Ayrıca mimozaları da tercih etmeyiniz. Mimozalar da alınganlığı temsil eder. Seni seviyorum demenin en doğal ve samimi yolu ıhlamuru tercih edebilirsiniz. Seksiliği çağrıştıran yasemin çiçeğini tercih edebilirsiniz. Sonbahar ayları için sarı ve turuncu ayçiçeklerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bağımlılığı temsil eden hanımeli de güzel bir tercih olur. Düğün sezonunuza göre tercih edebileceğiniz çiçekler:

Dağ lalesi (Sarı lale hariç) : Şubat – Mayıs

Yalancı yasemin : Mayıs – Temmuz

Ortanca: Nisan – Mayıs

Güller : Nisan – Haziran

Papatya : Ağustos – Kasım.

Bu içinde bulunduğumuz bahardan kışa geçiş aylarında en güzel renkler sarı ve turuncunun tonları ile çiçek kombinleri yapmaktır. Ayrıca aralarında yeşil yaprakların ve kırmızı güllerin bulunması doğal görünümü arttıracaktır ve karşı taraf açısından samimi bulunacaktır. Sizde elinizdeki çiçekle seni seviyorum demek için veya sana çok güveniyorum demek için tercihinizi yukarıdaki saydığımız çiçeklerden yana kullanabilirsiniz. Mutluluklar dilerim 🙂

2016-gelin-çiçeği-renkli
Toz pembe 2016 gelin çiçeği modelleri
eski-tarzda-gelin-çiçeği-modelleri
Eski tarzda tomurcuk güllü gelin çiçeği
Gelin-çiçeği-modeli-doğal
Doğal gelin çiçeği modeli
güllü-gelin-çiçeği-modelleri
Sonbahar renklerinden gelin çiçeği modeli
papatyalı-gelin-çiçeği-2016
Papatyalı gelin çiçeği 2016
rengarenk-gelin-çiçeği-modelleri
Rengarenk gelin çiçeği
sonbahar-renkleri-gelin-çiçeği
Sonbaharı çağrıştıran samimi, doğal gelin çiçeği
karışık-renkli-gelin-çiçeği-modelleri
Gelin çiçeği modelleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir